25 Eylül 2016 Pazar

Ekrana değil birbirinize bakın!



İnsanımız okumayı sevmiyor ve uzun yazıları da okumuyor. Yazının özeti şu: Akıllı telefonları tamamen bırakmak mümkün değil ama kutu oyunları sayesinde eş dostla laflayarak, eğlenerek oyunlar oynayın birbirinizin yüzünü görün.

Teknoloji aldı başını gitti. Çoğumuz dört gözle yeni modellerin piyasaya çıkmasını bekleriz ve çıktığı an, ekonomik durumumuz pek uygun olmasa da elimizde avucumuzda ne varsa o yeni modeli alırız. 

Neden? Hepimiz koca koca şirketleri mi yönetiyoruz? Bilimsel araştırmalar mı yapıyoruz? İnsanlığa faydalı icatlar mı yapıyoruz da illa ki en son model, en yeni model akıllı telefonumuz olsun diye çırpınıyoruz? Aldıktan sonra da gözümüzü ondan ayırmıyor ve sanal alemde sosyalleşirken gerçek alemde içimize kapanıp birbirimizin yüzüne bakmıyoruz.

Buradan akıllı telefonların saçma ve gereksiz olduğu sonucuna varılmasın. Zaman ilerliyor ve kullandığımız araç gereçler de kaçınılmaz olarak değişiyor. Son teknoloji ürünü telefonlarımız oluyor Olsun. Bütçenizin, ekonomik durumunuzun buna uygun olup olmayacağı, size nasıl bir yük bindireceğini en iyi bilecek olan sizsiniz.

Hangi telefonu alırsanız alın ancak bunların sizi kendisine bağlamasına izin vermeyin. Telefonlarımıza çeşit çeşit oyunlar indiriyoruz. Kimi zaman robota karşı kimi zaman da yüzünü görmediğimiz insanlara karşı oyunlar oynuyoruz. Can alıp can veriyoruz. Ek özellikler alıyoruz, paralar harcıyoruz, eğleniyoruz. Aşırıya kaçmadıktan sonra burada bir sorun yok ancak gittikçe bağımlı hale geliyoruz, gerçek dünyadan uzaklaşıyoruz. 

Canlı kanlı insan yüzü göremiyoruz. Neşemizi, üzüntümüzü, yüzümüzün aldığı şekilleri, gülümsememizi göremiyoruz, iki çift laf edemiyoruz. Gördüklerimiz sadece soğuk bir cam ve o camda akan yazılar...

Telefonda, bilgisayarda ya da oyun konsolunda oyun oynamayı tamamen bırakın demek saçma olur ama haftada en az bir kere 1-2 saatinizi birbirinizi göreceğiniz şekilde oyunlar oynamaya ayırsanız nasıl olur?

Okey milli oyunumuz, tavla deseniz yine öyle ama oynayabileceğimiz oyunlar bunlarla sınırlı değil. Koskocaman bir kutu oyunları dünyası var. Seçmekte zorlanacağınız kadar çok sayıda ve türde oyunlar var. Bu oyunlar sayesinde teknolojinin soğuk camından bir nebze uzaklaşın, eşinizle, dostunuzla, çocuğunuzla, ailenizle, arkadaş topluluğunuzla oyun oynayın, keyifli vakit geçirin. Emin olun ekran başında oynadığınız oyunlardan daha çok eğleneceksiniz. 

Bunun tadına bir kere vardıktan sonra gerisi kendiliğinden gelecek. Yalnızca oyun oynamadığınızı, birbirinizle sohbet ettiğinizi, sevincinizi ve hüznünüzü paylaştığınızı ve birbirinize dünyanın en değerli armağanı olan "zaman"ınızı verdiğinizi göreceksiniz.

Bunun için bir adım atmak gerekiyor. Aklınıza hangi oyunları alabilirim? Ne gibi kutu oyunlar var? soruları geldiyse blogu takip etmeye devam edin. Kutu oyun dünyasından oyunları sizlere tanıtacağız. Takipte kalın...


EmoticonEmoticon